Monday, June 13, 2011

pokok gharqad::agenda Yahudi

Ya Allah...tetapkanlah ku di jalan-MU..aminnn...


Dari Abu Hurairah r.a., dari Nabi s.a.w., beliau bersabda:
"Sebelum kiamat terjadi kamu akan memerangi orang Yahudi, sampai sebuah batu di mana orang Yahudi bersembunyi di baliknya, berkata:
"Hai orang Islam! Inilah orang Yahudi di balikku! Bunuhlah dia!"


Hanya menyampaikan. ….???

kalau sapa 2 yang nampak pokok Gharqad ada di tanam diMalaysia?nie….harap- harap dapat panggil majlis suroh tebang ok…. Nama lain African boxthorn.

Hadith?sahih riwayat Al-Bukhari dan Muslim:
“Tidak akan berlaku kiamat sehinggalah orang-umat Islam berperang dengan orang-orang Yahudi (di sebuah tempat)…

Orang-umat Islam akan membunuh mereka beramai-ramai sehinggakan apabila mereka
bersembunyi di sebalik batu dan pokok, tiba-tiba pokok-pokok dan batu-batu itu bersuara menjerit memanggil umat Islam agar membunuh orang-orang Yahudi itu, kecuali pokok ‘Gharqad’, kerana ia adalah pokok Yahudi”. Dengan masa yang agak singkat, beliau menceritakan akan gementarnya puak-puak yahudi tentang kebenaran hadith ini, maka dengan rancaknya mereka sekian lama mencari tapak untuk menanam pokok-pokok gharqad ini, dan kini telah ditanam secara meluas di tanah palestin. betapa gilanya orang yahudi ini, yang menentang orang islam, tetapi dalam masa yang sama mempercayai kesahihan hadith ini.

Entah kenapa, hati aku teramat tertarik dengan hadith ini. selepas solat terawih, aku masuk ke dunia cyber ini, mencari maklumat mengenai perkara berkaitan dengan hadith tersebut. Banyak artikel yang terdapat dalam internet yang aku jumpa mengenai pokok gharqad ini, ianya juga dikenali dengan nama boxthorn.

Dalam banyak-banyak halaman internet yang paling menarik perhatian aku ialah halaman kerajaan yahudi ini sendiri di israel. Halaman ini ialah?Jewish National Fund.(
http://www.jnf. org/?dari maklumat yang ada di halaman itu, yahudi ini ada satu dana kebangsaan yahudi yang khas untuk penanaman pokok!!!

Bayangkan, satu dana kebangsaan khas untuk tujuan tersebut di samping TUJUAN UTAMAnya adalah mencari tanah untuk puak-puak yahudi ini tinggal.?jnf.org?ini juga menyatakan mereka telah berjaya menanam sebanyak 220 juta pokok dan projek2 lain.

wallahualam la pokok apa yg ditanam sebanyak 220 juta itu. tetapi jika benar, pokok gharqab ini yang ditanam mereka, maka sahlah yahudi ini sememangnya mengakui kebenaran Islam tetapi tetap menentang Islam.”

?

Sedikit info tentang pokok Gharqad : Terdapat lebih 20 spesis Gharqad di Amerika Utara, 30 spesis di Amerika Selatan, 30 di Afrika, 10 di Eurasia dan satu di Australia.


sumber: http://ashikinabdullah.com/blog/?p=92
Qurratun 'ain


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...